Swedish TT Anderstorp 28-30/6

Nu är det hög tid att anmäla sig till Anderstorpstävlingen; den danska deltävlingen i Nordiska Mästerskapet och länkar finns nu under tävlingsinbjudningar 2019. När ni trycker på anmälan, får ni börja med att logga in i Svemo TA, sen kommer ni direkt till anmälan. Det finns nu bara en sista anmälningsdag och det är den 21 Juni. TA är nu uppdaterat så att det överensstämmer med tilläggsreglerna.

Vi ber er vara uppmärksamma på att ni måste fylla i om ni vill köra friträning och att detta inte ingår i anmälningsavgiften. Detta är något vi har försökt men inte lyckats påverka.

Att detta kommer något sent på vår hemsida ber vi om ursäkt för, men det beror på att vi inte fått någon information från ARC.

Anmäl dig idag till säsongsstarten på Botnia ring

Nu är det hög tid att anmäla sig till den finska deltävlingen i Nordiska mästerskapet.

Inte bara för att det är en rolig bana med bra asfalt, utan även för att vi även framöver ska kunna ha tävlingar i de andra nordiska länderna. Detta kommer inte att vara möjligt, om vi som förare inte ser till att åka på tävlingarna. De behöver ca 135 startande för att gå runt och i dagsläget så fattas det några.

Så om du har möjlighet; bestäm dig idag för en resa österut under maj.

Det har varit vissa problem med att anmäla sig via finska förbundets webportal, men det verkar nu ha löst sig. Använd följande länk för att anmäla dig; Anmälan

Välj klass och klicka på nästa sida i utländsk licens. Därefter fyller du i anmälan.

Rabatter på däck, oljor, kedjor mm. + Pris i Svenska cupen i Superbike

Erbjudande från en av våra sponsorer:

Alla MCHK-racing medlemmar och de som kör i classic serien får 15% på allting Österskärs däck kan erbjuda. T.ex. däck, oljor. kedjor o. drev, bildäck, bromsbelägg mm. Fråga bara så ser vi om det är något vi har eller kan beställa. Det mesta går. För kontaktuppgifter; klicka på Österskärs däck logon till höger på sidan.

Österskärs däck kommer också att utdela ett pris till den som är bäst placerad i Superbike i svenska cupen, som kör på däck som är köpta av oss samt ha två dekaler med Österskärs Däckservice på hojen. Priset är värt 5000kr och får användas att köpa valfria varor från oss. (Vi är borträknade)

Årets tävlingspremiär i Finland 17-19/5

Återigen ett upprop till alla som vill kunna fortsätta att köra en (del)tävling i Finland. Se till att åka över i år, så att arrangörerna får råd att fortsätta med tävlingen. Förra året var det lite dåligt deltagarantal, men de har sagt att de provar i år igen. De har också sagt att om det inte kommer fler, så finns det en stor risk att detta blir den sista tävlingen åtminstone på ett par år.

Anmäler sig gör man via länken här bredvid, som också (längst ned) har ytterligare information: Anmälan Jurva

Information om vårens banträff; 28/4

I år har vi enbart möjlighet att hålla en endagars banträff/praktisk licensutbildning. Anledningen till detta är att LMS väldigt sent fick reda på att de tilldelats en SM deltävling i motocross, vilket krockade med den helgen vi hade bokat. Då de är tvungna att även använda road racing depån, fanns det ingen möjlighet att köra vår banträff parallellt.

Kontentan av detta blev att vi bara kunde hyra banan en dag, vilket innebär ett något mer fulltecknat schema än vi är vana vid.

Mer information och tidsschema hittar du här; BANTRÄFF 28/4

MC-mässa i Halmstad 1-3 Mars

Kom och besök vår monter på MC-mässan i Halmstad Arena. Antingen för att titta på de tiotal klassiska racercyklar, både sidvagnar och solomaskiner, som vi visar upp eller för att titta på vår Non-stop filmvisning. Filmerna visas av Roland ”Åled” Andersson och är tagna vid ett otal antal tävlingar.

Vill du bara komma in i montern för att prata eller fråga något, är du naturligtvis hjärtligt välkommen att göra det. Vi kommer naturligtvis också att ha våra små kort, där datum för årets alla tävlingar står angivet.

Vi syns i Halmstad Arena

MC-mässan är över

Årets upplaga av MC-mässan är över och den var lite annorlunda, då den anordnades i Friends Arena. Alla klubbar och en hel del andra hade sina platser i den gång som går runt hela arenan, under mitten av läktaren. Lite trångt men vi hade en hel del folk i montern; både besökare och klubbrepresentanter.Ungefär tio personer tyckte att det vi håller på med verkade så roligt, så att de skrev upp sig på intresseanmälan för licenskursen.

Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla som hjälpte till i montern och de som lånade ut sina cyklar. Ett speciellt tack går till Lennart Hallme, som i sin roll som mässgeneral gjorde vår närvaro möjlig och till Ingemar Stig, som tog sig från Alingsås för att hjälpa till i montern under hela mässan.

Styrelsen