Passa på att tävla i Finland i år

Årets tävling på Botnia kommer enligt uppgift att köras på den ”långa” banan. Det innebär att man svänger vänster istället för höger i tredje kurvan. Därefter är det två högerkurvor som kanske kan tas som en, raka med chikan följt av en skarp höger som öppnar upp. Den nya bandelen avslutas med en högfartsvänster som ansluter in på den banan vi tidigare kört mellan kurva 3 och 4. Nya bansträckningen gör att ett varv är 4014 meter, mot tidigare 2618.

På kartan ser det ut som banan blivit roligare och förutsatt att beläggningen, som var ny till i fjol, överlevt vintern så är det nog, för tillfället, den bästa banan i norden. Om du inte tidigare kört i finland, så är det nog i år du ska prova på det.

botniaring

En reaktion på “Passa på att tävla i Finland i år