Nytt krav på ID-bricka 2015

id-brickaDet har funnits olyckor på banor där det har varit svårt att identifiera de inblandade förarna, vilket i sin tur har fördröjt att de drabbade kunde få vård. Därför har Svemo i samråd med erfarna tävlingsledare och supervisors inom Roadracing tagit beslutet att det från och med 2015 finns krav på en personlig ID-bricka under träning och tävling. Förebild för denna regel är engelska förbundets (ACUs) krav på ID-bricka, vilket enligt rapporter från förare och funktionärer har fungerat som utmärkt stöd i olycksituationer.

Från och med 2015 gäller följande angående ID-bricka:
Under träning och tävling ska föraren alltid bära en personlig ID-bricka runt halsen. Detta för att snabbt kunna identifiera föraren i fall av en olycka, och för att kunna påbörja rätt sjukvård så fort som möjligt. Brickan ska visa förarens för- och efternamn, födelsenummer (4 sista siffror frivillig) permanent, som t ex genom gravyr. Brickan ska vara av hållbar material med mjuka kanter, så att det inte utgår skaderisk för föraren av själva brickan. Brickan ska vara mellan 20 – 25 mm stor i diameter eller längd, beroende på modell. Tråden med vilken brickan fästes runt halsen ska vara slät, mjuk och hållbar. ID-brickan ska bäras av föraren vid säkerhetskontrollen av övrig personlig utrustning genom tekniskt personal inför tävling.

Var kan man beställa en ID-bricka? 
Det finns många olika leverantörer, som t ex Röda Stjärnan i Sverige eller Army Dog Tags i England. Tipsa gärna om fler leverantörer. Frågor eller funderingar mejlar ni till roadracing@svemo.se.

En reaktion på “Nytt krav på ID-bricka 2015