Säsongen börjar i Finland

Årets första tävlingshelg är på Botnia ring, strax utanför Jurva, i mellersta Finland, den 20-22 maj. Vi uppmanar alla som har möjlighet, att åka dit.

Det finns minst fyra anledningar till att åka; de är väldigt bra på att hålla tidsschemat, banan har en helt underbar beläggning (om inte något oförutsett har hänt under vintern) samt att det finns både ravintola (restaurang) och sauna (bastu) på banan. Den viktigaste anledningen har jag sparat till sist; vi har fått information från arrangören att om de inte får fler anmälningar än de två senaste åren, kommer de tyvärr inte att kunna arrangera någon tävling 2017.

Länk till Tävlingsinbjudan: 494d9a5178_39RR16kumamo I denna finns en länk till anmälan.

Länk till tidsschema: Aikataulu – Time-table

Det finns flera sätt att ta sig dit, vissa smartare än andra. Nedan är ett urklipp från skrotbaronens (a.k.a. Tomas, Spinnin wheel) blogg. Han är en erfaren finlandsresenär och detta är hans nybörjarkurs i att ta sig till Finland:

Kan inte säga något om den norra linjerna till Vasa, de är säkert bra men inte varit aktuella för oss. Om du ska åka från södra Sverige så finns det tre alternativ, Viking, Silja eller Finnlines. Förslagsvis åker du med en färja som går på torsdag kväll, då kommer du hinna upp till Jurva men kanske missa en kvarts friträning på fredagsförmiddagen men ändå hinna med de på eftermiddagen. Hem åker du på söndag kväll vilket inte brukar vara något problem att hinna men här spelar det in lite vilket färjebolag som används och vilken klass du kör i.

Bokning, har bokat massor med färjeresor och rådet är att du ringer till bokningen, fråga efter rabatter, ta namn på den du talar med, fråga igen efter rabatter, kolla om de har kundkort typ Viking eller Silja Club, fråga om du kan få ett sånt, fråga igen efter rabatter när du har ett sånt kort.
Att boka på nätet är enligt mig dumt, missar erbjudanden lätt då och resebolagen verkar alltid ha såna som de inte verkar vilja berätta om.

Viking Line
Brukar eller brukade vara billigast, avgår från Södermalm i Stockholm klockan 20.00 och kommer fram till Åbo 07.35.
Pris enligt nätet vet jag inte, lyckades inte komma fram till något, inte heller när resan hem går.

Silja Line
Avgår från Frihamnen i Stockholm 19.30 och kommer fram till Åbo 7.00. Hem till Sverige kl 20.15 – 06.10
Pris enligt nätet för 2 vuxna en 7 meter lång och 2,4 meter hög bil 1568 kr utan rabatter.

Finnlines
Kapellskär 21.45 ankomst Nådendal 7.15
Nådendal 22.45 ankomst Kapellskär 6.15
Kostar mera men har fria måltider både frukost och middag, snabb linje som går sent på kvällen vilket har fördelar då semesterdagar ej behöver offras i samma utsträckning.
För mig kostade det ca 2400kr förra året med 6 meter lång bil samt två vuxna ToR. Bör bokas i tid för att få bra pris.

Vi ses i Finland
Thomas Grandell
Team Nonshine

Kommentarer inaktiverade.