Race på Botnia ring; en av grunderna för det nordiska mästerskapet

En av grundstenarna i det nordiska mästerskapet är att vi ska ha en deltävling i varje land. Tyvärr har Danmark haft problem detta de senaste två åren, men gör ett nytt försök inför 2018.

Inför tävlingen förra året på Botnia ring förklarades från arrangörshåll att om det inte kommer fler förare, så kan de inte fortsätta att arrangera den, detta av ekonomiska skäl.

Uppslutningen, bl.a från de svenska förarna var så bra att arrangören, under pågående tävling, förklarade att det blir tävling även nästa år (i år) och att det blir den långa banan.

Var in och tittade på antalet anmälningar och jag kan bara be och uppmana er att lägga några dagar på tävlingen österut.

För er som inte kört långa banan så kan jag berätta att den tillför ytterliggare en dimension till banan. Innehåller bland annat en högfartsvänster som jag inte tror vi har på någon annan bana. Den total banlängden är ungefär som Anderstorp, men långrakan är kortare.

För er som aldrig varit i Finland, kan jag berätta att de finska arrangemangen förmodligen är bäst i norden på att hålla tidsschemat + att det naturligtvis finns både bastu och restaurang vid banan.

2 reaktion på “Race på Botnia ring; en av grunderna för det nordiska mästerskapet

  1. Är det l
    Klart att det blir långa bana? I infon jag fått står det korta banan.