Möjlig extratävling för klass 4, 5, 7B och 11 2018

Anderstorpsbanan firar 50-årsjubileum 2018 och i samband med detta kommer man att arrangera tävlingar och uppvisningar första helgen i september (7-9/9). Evenemanget gäller både bilar och motorcyklar.

ARC vill visa bredden på verksamheten och vill därför ha med Classic Roadracing och har föreslagit för MCHK-R att klass 4 (350), 5 (500), 7B (Lilla Forgotten) och 11 (RDLC) kör tävlingar denna helg.

Omfattningen kommer att vara som en normal tävlingshelg, dvs. minst fri träning, tidsträning och race både lördag och söndag. ARC vill se många cyklar på banan samtidigt och föreslår att alla fyra klasserna kör sina race i samma heat. Tävlingen kommer att ingå i Svenska Cupen för 350 och 500 men inte i de nordiska cuperna. För 7B och RDLC kan det komma att bli samma men där har ännu inget beslut fattats av MCHK-R.

För att gå vidare med detta måste vi tro på att tillräckligt många ställer upp (ARC vill ha minst 25 startande i heatet och har tillåtelse för 50 mc i samma heat).

Evenemanget går av stapeln helgen efter vår ordinarie tävling på Gelleråsen men vi hoppas att intresset för denna extratävling är tillräckligt. Det är ju inte bara tävlingarna som är intressanta, det kommer att vara mycket intressant att titta på samt möjlighet att träffa gamla racingprofiler. 

Jag vill att ni som är intresserade hör av er till mig snarast och säger om ni kan tänka er att delta i dessa tävlingar (i dagsläget absolut inget bindande).

Maila era svar till Ingemar Stig på classic350(at)hotmail.se

2 reaktion på “Möjlig extratävling för klass 4, 5, 7B och 11 2018