Viktigt besked inför tävlingen i Finland

Vi har nu på morgonen fått bekräftat av Svemo att de försök att kunna undvika FIM:s extra internationella licens för nordiska tävlingar, inte lyckades.

Det innebär att alla som tänker sig att tävla i Finland, måste ha den extra internationella licensen som alla tidigare licenshavare fick mail om den 15:e december. Huvudbudskapet var enligt nedan:

Detta innebär att du som ska tävla i internationella tävlingar utanför Sverige under 2018 ska:

 • Lösa ut Svemo licensen med internationellt tillägg, som vanligt
 • Fylla i beställningen av FIM Internationell tävlingslicens, via bifogad länk https://forms.svemo.se/International/Application
 • Betala kostnaden för licensen, 150 :- via din varukorg i Svemo TA, efter registrering av licensavdelningen.
 • När betalningen är klar, bekräftar vi till FIM, skriver ut licensen och skickar den i brev hem till dig (du behöver alltså ha den med dig när du åker till en internationell tävling).

5 reaktion på “Viktigt besked inför tävlingen i Finland

 1. Menar Svemo att Classiclicensen som det faktiskt står är internationell inte gäller som just internationell. Gäller i s f samma sak inför Våler?

 2. Det är FIM-Europe som menar det. De tog ett beslut i November och ”tryckte” ned det på de nationella federationerna. I nuläget gäller att om man ska köra internationellt, måste man ha den extra FIM-licensen utöver sin vanliga internationella licens.
  Misstänker att anledningen till att det blev en väldigt yxig lösning, är att FIM krävde något och att det inte fanns tid till att få in det i hanteringen av de vanliga internationella licenserna.

 3. ”Extralicensen” är endast en dopingförsäkran där vi betalar en avgift för att intyga att vi inte kommer använda någon av de listade substanserna!

 4. Det besked jag fått är att detta krav gäller tävlingar i FIMs kalender och där hittar jag varken Finlands eller Norges tävlingar.
  I inbjudan till Finland står att den arrangeras efter bl a FIMs reglemente och det gör alla tävlingar. Därför kan det inte vara det som utlöst frågan om detta krav.