Ljud och oljud

De flesta av oss anser nog att en racermotorcykel har ett ljuvligt avgasljud, detta oavsett antalet cylindrar. Tyvärr brukar inte denna uppfattning delas av alla, speciellt inte av de som känner sig störda.

För ca 10 år sedan drev vi ljudfrågan rätt hårt och resultatet blev att vi som kollektiv blev mycket tystare. Detta innebar också att den diskussion vi varit tvugna att ta med banägare, i det närmaste försvann.

På Årsracet blev det tyvärr bevisat att vi nu alla, måste ta till krafttag och det redan inför tävlingen på Gelleråsen. Banans fasta och kalibrerade mätutrustning med de båda blinklamporna indikerade för högt ljud alltför ofta. Vid närmare studie av loggen fanns det passager med ensam cykel som visade över 100 db.

Vi gjorde även manuella mätningar på söndagens warm-up och de som hade för höga ljudvärden kontaktades. Vid tävlingarna gjordes sedan en kontrollmätning och det visade sig att i princip samtliga hade fått ned värdena, vissa med ca 5 db.

Kravet är 95 db vid förbifart, mätt på ett avstånd av 10 meter och vi kommer att kontrollmäta på Gelleråsen. Vi ber er alla att se över era ljuddämpare, packa om dem och/eller montera en db killer. I vissa fall, där ni vet att det låter (för) mycket, kanske ni måste byta ljuddämpare. Konsekvensen av att inte uppfylla kravet kan vara att man får svartflagg.

Kommentarer inaktiverade.