500 racer revival på Årsracet i Linköping 2-4 Augusti

Temat för Årsracet i år är 500cc och det passar alla discipliner bra, cross, speedway och roadracing. För roadracingens del gäller det de 500 racers vi (som är i övre medelåldern) kommer ihåg från de svenska SM-tävlingarna under åttiotalet. Vi minns (den tyvärr alltför tidigt bortgångne) Peter Sköld på sin RG500 och hans namne Sjöström som fokuserade på VM. Lasse Åmål, Lennart Bäckström var andra profiler i 500-klassen. Vi minns också att det sedan kom två st Honda RS500 till Sverige, som med full Flygvapen spons bar Petrarna Sköld och Lindén till ett flertal svenska mästerskap i 500-klassen. Vi minns också att just de två blev Europamästare i 500cc, Sköld 1983 och Lindén -89. Nu ska vi få återuppleva de här racerhojarna och förarna i en egen klass: ”Superparad 500GP” på Årsracet 2-4 augusti. På lördagen kör de i ett helt eget ”heat” och på söndagen tillsammans med den vanliga paraden. Missa inte detta unika tillfälle att få se, höra och lukta de unika 500 racers som numera vi kan se så sällan. Mer information om tävlingen på www.arsracet.se.

Anmälningsblankett; Anmalan_Superparad500GP_2019

Kommentarer inaktiverade.