Hur börjar jag?

1. Bli medlem i MCHK-Racing, eller annan SVEMO-ansluten klubb.

Ett medlemskap i MCHK-Racing kostar f.n. 400:- / år. I årsavgiften ingår en försäkring som gäller när Du deltar i arrangemang som arrangeras av MCHK-Racing, t.ex. vid våra banträffar och vid körning i paradklass vid tävlingar som ingår i Nordic Classic Racing Cup. Medlemsavgiften betalas in på postgirokonto 58 51 09 – 2. Glöm inte att ange namn och adress samt telefonnummer och ev. e-mail.

2. Bygg, köp eller låna en hoj som är tillåten i Classic-reglementet.
Fundera vad du vill ha för hoj. När du bestämt dig för vilken hoj du tänkt skaffa rekommenderar vi att du kontaktar klassrepresentanten för den aktuella klassen för att få lite tips och komma in i gänget. Kontakta även maskinkommittén (Magnus Wihlborg: magnus /a\ wilbyl.com) för tips om vad som är tillåtet och hur du ska bygga den för att få den godkänd. Sedan är det bara att hitta en färdigbyggd maskin som är till salu eller bygga en sådan. Räknar du med att köra i klassen 7C ”Formula 80 – 87” så skall du ta kontakt med www.crc.no (Norsk Classic Racing Club) för maskinkort. Reglementet som måste följas finns på sidan Maskinreglemente, observera att klass 7C har ett eget dokument.

Du kan ju även om du har möjlighet att låna en hoj av någon du känner till licenskursen men det är nog att föredra att ha en egen. Då är det inte så jobbigt att komma igång med racingen senare.

3. Skaffa maskinkort och startnummer
Om du köper en färdigbyggd hoj se till att maskinkort finns och att det är uppdaterat. Om det behöver uppdateras eller om du byggt en ny hoj ska du kontakta maskinkommittén Magnus Wihlborg: magnus /a\ wilbyl.com) för att stämma av dina planer och sedan skickar du in en maskinkortsansökan med blanketten ”Ansökan om Nordiskt Maskinkort” på sidan Dokument.
Registrera dig på SVEMO TA och ansök om ett startnummer till din hoj. Om du har frågor om startnummer kan du höra av dig till styrelsen via formuläret på hemsidan.

4. Anmäl dig till licensutbildningen på Linköpings Motorstadion (anordnas varje vår).

Information angående anmälan kommer upp inför utbildningen under sidan Kalender.

5. Nu är det bara att anmäla sig till tävlingarna! Grattis och välkommen!