Artiklar

Premiär-rejset!

MCHK-Racing har nu äntligen rott ett sedan länge planerat evenemang i hamn, nämligen Premiär-rejset!

Det kommer att gå av stapel på Anderstorp och kommer att bjuda på vissa nyheter. På förekommen anledning, classichojar har ju svårt att hålla hela rakan som bekant, så ska långrakan kortas av.

Alla kanske inte känner till saken men det det finns en tvärväg ungefär mitt på rakan, och som leder över till kortrakan mellan Opeln och Hansensvängen.

Tanken är att förare som kommer ur södra svängen ut på rakan som normalt är fallet, ska göra höger in på tvärvägen för att senare ta vänster och köra bort mot Opeln. Halva varvet går alltså bakåt och när förare efter detta kommit ut på flygrakan igen, ska man göra vänster på tvärvägen följt av höger ner mot Hansen. Varvet kommer alltså att gå i en åtta.

”Det kan kännas som en konstig lösning men vi tror på succé. Jag har pratat med STENA som ska vara på plats med flera containers för allt kan återvinnas! De har även en division för hantering av petroleumprodukter, även sånt som hamnar på marken. Vi har täckt upp allt.” säger klubbens ordförande Per Oljestråhle.

”Vi kommer även att ha en liten hink för elektronikåtervinning, även om vi tror att efterfrågan på sånt utrymme kommer att vara begränsat under en classictävling.” säger STENAs lokale representant Inge Skrot.

”För de som verkligen har ambitionerna att köra alla tillgängliga pass har jag ordnat sponsring av 3M. De kommer att finnas på plats med en trailerbil med för ändamålet mycket lämpliga produkter. Två rullar kommer att ingå i startavgiften dessutom!” säger klubbens media-ansvarige Linus von Silfvertejpen.

”Å andra sidan så sitter ju transpondersensorn på samma ställe hela tiden och hur man kommer dit spelar ju inte så stor roll, köra fel kan ju alla göra – huvudsaken är att alla trivs, publiken gillar det de ser och alla har det gott!!!!” påpekar klubbens sociala medieansvarige Jesper Gilla´rt.

”Och skulle de bli trångt och otrevlig är det ju bara att göra som jag, slå av ännu mer på gasen så går det ju fint!” avslutar klubbens webmaster Ralf-Inge Fart.

Premiärrejset planeras att köras den 1 april.