2 reaktion på “Dokument

 1. Intressant och nyttig fråga att ventilera.
  Jag kommer ihåg att samma diskussioner kom upp när ”GP”- gubbarna kom hem och använde en betydligt djärvare ingång till böjen än den då gällande klassiska ”Tangent – Apex-Tangent stilen”.
  Kurvhastigheten sjönk för de som låg kvar bakom i sina klassiska spår men ”gubbjävlarna” de låg före… ! Körstilar och spårval ska man nog akta sig för att recensera och definitivt inte reglera. Det räcker med ett Svemo. Det har genom historien funnits oerhört snabba förare som aldrig haft en likadan linje eller bromspunkt under sina race. Enligt utsago var det den minst sagt hårt åkande Herrero på Ossa 250 och ”stilåkaren” Hailwood som slet sina däck värst av alla. Helt olika åkstilar. Snabba Jovars..båda två.
  Däremot är trygghet i ett konsekvent och förväntat spårval bra för både föraren och medtävlarna.
  Svårt att hantera när adrenalinet pumpar? Tja lösningen är kanske att ändå under en stilla stund ställa sig frågan: -varför håller jag på med det här och i samma andetag -varför gör de andra det ?
  Blir svaret inte likvärdigt med att ha trevligt tillsammans bör man kanske överväga annan hobby. Världsmästare blir Du ju aldrig ändå.
  Bekräftelse går ju att få på andra sätt tex genom att vara en trevlig typ..
  /Leo E.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *