Anmälan till tävlingar

Anmälning till de svenska tävlingarna sker sedan 2013 via Svemo TA.

Instruktion för anmälan via Svemo TA:

 1. Man börjar med att skapa en profil på http://ta.svemo.se. Har man anmält sig via systemet tidigare så är profilen sparad och man kan använda de inloggningsuppgifter man hade förra gången. Har man glömt lösenord fyller man i sitt användarnamn (personnummer) under fliken ”Glömt lösenord” så får man ett mail med instruktioner om hur man väljer ett nytt.
 2. Sedan klickar man i menyn till vänster på länkarna ”Personuppgifter” och ”Fordon” under ”Min profil” (klicka på det lilla plustecknet till vänster om ”Min profil” om du inte ser underrubrikerna) och lägg in information om sig själv och de motorcyklar man vill tävla med.
 3. Därefter ansöker man om startnummer i de klasser man ska köra via länken ”Fasta startnummer”.
 4. När profilen är klar så klickar man på länken ”Jag vill anmäla mig till en tävling” som finns på startsidan inne på Svemo TA och sedan söker man sig fram till den tävling man vill anmäla sig till.
 5. På tävlingens anmälningssida väljer man vilka klasser man vill delta i och anger då vilken motorcykel som ska användas för respektive klass (man får upp en lista baserad på de motorcyklar som lagts till i profilen). Där fyller man också i sitt startnummer (föreslås oftast automatiskt) och transpondernummer. Det går bra att välja flera klasser om man vill ställa upp i mer än en.
 6. När man fyllt i den nödvändiga informationen i de olika flikarna klickar man på knappen ”Anmäl mig till tävlingen”.
 7. Därefter ska man betala anmälningsavgiften. Ibland sker betalning via Svemo TA (betalningssätt anges i tilläggsreglerna) och då får man meddelande vid anmälan att man har obetalda varor i varukorgen som man kan betala med kort. Till vissa tävlingar betalas avgiften istället via Bankgiro eller Plusgiro direkt till arrangören och då anger man namn, klass och startnummer vid betalning så markerar arrangören manuellt i Svemo TA att betalning har inkommit.
  Svemo TA kan ännu inte hantera reducerat pris i samband med anmälan till extraklass, vilket innebär att man behöver kontakta arrangören och be dem manuellt justera priset på den andra klassen innan man betalar via Svemo TA. Om man betalar via Bankgiro eller Plusgiro så betalar man bara rätt belopp direkt enligt tilläggsreglerna, oavsett vilket pris som anges i Svemo TA.

Vid problem, beskriv ditt ärende i formuläret: Kontakta styrelsen.

Anmälan av Sidvagnsekipage till svenska Classic-Roadracing-tävlingar

– Anmälan av sidvagnsekipage till de svenska Classic-tävlingar sker via Svemo-TA.

– Det är en startnummerklass för alla fyra sidvagnslag. Se lediga startnummer i startnummerklassen Classic Klass 8A, B, C, D (följ länken).

– Det är föraren som anmäler sitt ekipage som ”lag” till till tävling i sidvagnsklassena 8A, B, C eller D .

– Det är föraren som bokar ett startnummer.

– Föraren anmäler sig till tävlingen via TA, som en enskild förare.
OBS! Kom ihåg att fylla i transpondernummer vid anmälan!

– Föraren meddelar till arrangören vem som är passagerare vid anmälan. Förare och passagerare ansvarar för att båda har rätt licens för sitt deltagande i tävlingen. Uppgifter om passageraren (Namn, licensnummer, klubb, evtl land) fylls i vid anmälan via TA:

sidvagnsanmalan2015

Utländska tävlingar

På de norska tävlingarna och på Gelleråsen TT 2015 kommer det även att köras Superbikes som supportklass, här är deras reglemente:Superbike Classic Regulations English.

Anmälan till utländska tävlingar sker via arrangörernas egna formulär och förfarande. Vi lägger upp länkar till dessa på vår kalendersida.

6 reaktion på “Anmälan till tävlingar

 1. Hej har anmält mej till paradklass på årsracet jag har inte betalt då det står att avgiften är 2000:- ändrar ni eller kan jag betala på plats?

  • Hej!
   Vi föredrar att hantera betalningarna i förväg, du kan sätta in beloppet som står i tilläggsreglerna på kontot och ignorera priset som står i TA så sköter vi resten.
   Vi ses där!

 2. Hej tänkte jag skulle anmäla mig till Anderstorp till den 1-3 /6 och var inne på Svemo Ta men inga Classic race fanns med på deras kalender för 2016!
  uppdateras det senare eller har dom missat? eller är det bara jag som inte hittar

  Med vänlig hälsning
  Patrik Wicksell

  • Tjenixen
   Finns numera både där och här. Här under tävlingsinbjudningar 2016.
   //Per