Info och skvaller från klass 8 B MCS B

Klass 8. Sidovagnar A + B

Klasspappa:

 Gösta Hallin

Sundetvägen 33

441 63 Alingsås

Tel. 0322-553 36, 070-319 14 59, 070 5700 250

E-post: gosta.hallin@rsgbg.se

 Sidovagns-paret Sixtensson / Hallin

Berättar här nedan lite kort om vilka vi är, vad vi har gjort och kommer att köra under denna och kommande säsonger.

Förare:

Stig Sixtensson, -55

Snickare / Jordbrukare ifrån Kvänum, Skaraborgs län.

Har tävlat i sidvagnsmotorcross i hela sin aktiva tid inom motorsporten, med start i början av 1970 talet. (Några enstaka backtävlingar och gräsbanetävlingar har också ingått).

Under sin period har Stig alltid tillhört toppskiktet i såväl nationella tävlingar som inbjudningstävlingar, DM och SM, har dessutom under flera år tävlat internationellt främst i Frankrike men även i norden och där rönt stora framgångar.

1:a tävlingsmotorcykeln var en Triumph 750cc, därefter Norton 750cc, 920cc, 960cc, Yamaha 998cc, Husqvarna 610cc, Husaberg 610cc, 700cc och de sista som varit Folan v2 750cc, 860cc, 980cc, alla har varit fyrtaktare enligt "Otto – principen".

 

Passagerare "burkslav":

Gösta Hallin, -57

Brandförman i Lerums kommun i Västra Götalands län.

Tävlingsstart i slutet av 1970 talet sidvagnsmotorcrosspassagerare / "burkslav" på en Kawasaki 750cc 3 cyl. 2t, därefter har jag kunnat åkt framgångsrikt på maskiner som Norton, Husqvarna 2t, Yamaha 4t, EML 4t, Hedlund V2 4t, Folan 2t, Husqvarna 4t, Husaberg 4t, Maico 2t, Yamaha 2t, Wasp 4t, Honda 2t, Zabel 2t och Folan V2 4t.

Har även åkt backtävlingar och gräsbanetävlingar dessutom fuskat lite i solocross, enduro och veteran rr på pappas Norton Manx.

Stig har nu köpt en veteran road racing sidovagn från 1972, en Höghjuling.

Motorn är en BMW 750 cc från samma år, med en nyare reservmotor på 900cc.

Historien bakom BMW:n är följande:

Sidvagnen är ett fint klassiskt svensk-bygge av Janne Sveder och Leffe Larsson i Stockholm, byggår troligen 1971.

BMW:n är lite omgjord på senare år med ett kraftigare sidvagnshjul, likaså finns skivbromsar bak och i sidvagnen. Bakgaffeln är nog också omgjord senare.

Frambroms har alltid varit en enkel skiva som ursprungligen kom från Renault Gordini.

1:a Leffe Larsson hade och körde sidvagnen först, sålde den sedan till:

2:a Ola Stalén, tävlade från 1972 – 1975 med BMW:n, kom som bäst 2:a i SM efter Bosse Rindar som var omöjlig enligt Ola. När BMW:n inte hängde med längre mot Honda 750cc och Suzuki 750cc 2t, körde Ola en del backtävlingar, 1000 meter och gräsbanor med den med den och sålde den senare till:

3:a Ove Eriksson som körde en del med BMW:n både bana och backe, såldes senare vidare till några lokala killar i Nyköping, dessa killar var aldrig ute och körde på tävlingar med BMW:n, det kan vara 2 – 3 ägare innan:

6:a Karl-Sune "Sula" Nygren som skulle åka backe med den, "Sula" slutade med BMW:n för att köra på Laverda 1000cc. BMW:n blev ståendes hos "Sula" tills den såldes till:

7:a Lasse Eriksson i Nyköping som vunnit veteran klassen "höghjul" i alla år med 900cc och nu sist med 750cc motor tills:

8:a Stig Sixtensson köpte den år 2000 och har restaurerat upp den till ett fint "original" skick

Vårt mål är att den fortfarande skall vara en klar vinnare i sin klass kommande år och framöver.

Vi börjar vår karriär i denna gren med att under April i Linköping köra upp för licens vilket man måste.

Målet blir sedan att köra de tävlingar och träningar som finns nationellt i Sverige så långt ekonomin räcker.

Framåt så gäller det att försöka åka hela serien vilken verkar vara förlagd i Sverige, Norge, Danmark, Finland och något land i Östeuropa.

Vi har ännu ingen ordning på boendet som kommer i depåerna vid tävlandet ännu. Jag är gift och har tre barn, familjen skall såklart vara med, så det lutar åt en husvagn eller husbil framöver om vi hittar någon som kan hjälpa oss med detta.

Likaså har vi stora funderingar på att ta upp tävlandet internationellt men i skrivande stund har vi inte börjat med någon ekonomisk planering för detta.

Året som gått:

Vi tycker året varit ett av de roligaste tävlingssäsonger som vi kommer ihåg.

Att vi kunde få sådan fart med en gång trotts att vi aldrig kört roadracing förut är ju fantastiskt, men gamla crossåkare har en tuff bakgrund.

Det fanns naturligtvis vissa gånger som allt kändes oerhört tungt till en början, som exempel är Midlanda motorstadium i Härnösand där vi bröt båda heaten på grund av elfel, tävlingskänslan och tävlingsglädjen segrade ändå då vi fick till en 25 minuters träningsrunda där åkningen gick mycket fort och felfritt. "– Ni vann ju träningen" som en äldre kvinna sade till oss. Att suga åt sig den känslan då åskådare och tävlande som såg träningen i Midlanda efteråt kommer fram och berömde oss för en fantastisk körning – sådant glömmer man aldrig.

Året blev ett rörigt år kan man säga för oss alla som varit med under årets tävlande, jag menar att det var så mycket nytt.

Min familj skulle tillbringa vissa helger på en tävlingsbana med asfaltdepå och en massa nya ansikten i olika mc klasser med tillhörande motorcyklar och mekaniker.

Dessutom skulle vi alla prova en nyinköpt gammal husvagn med förtält och tillhörande stänger, gasolanläggning, porta potti, elvärme, gasolvärme, batterier elkablar osv.

Motorcykeln en BMW sidvagnsracer från –70 talet hade vi aldrig kört på vilket för oss var en helt ny teknik, dessutom var ram, hjul, däck, oljor, bensin, kåpor mm helt annorlunda mot förut, men det var en vänsterhängd sidvagn vilket kändes igen från crosstiden lite låg visserligen.

Säsongen började med en bra och fint genomförd förarkurs 28 – 29 April på Linköpings Motorstadium med erlagd uppkörning och provskrivning detta med godkänt resultat för oss båda.

 

1:a tävling Linköpings Motorstadion, 19 – 20/5

Träning snabbaste ekipage = pole position

Lördagsheat: 2:a efter att kämpat om förstaplatsen genom hela heatet

Söndagsheatet: 1:a helt ensamma körde ifrån resten

2:a tävlingen Vendel i Danmark, 16 – 17/6

Träningssnabbaste ekipage = pole position

Lördagsheatet: 1:a Vi vann trotts problem med förgasarinställning och nytt bränsle

Söndagsheatet: blev inställt p g a regn och blåst.

3:dje tävlingen 36 års racet Linköpings Motorstadion, 28 – 29/7

Träningssnabbaste ekipage = pole position

Lördagsheatet: 1:a, Vi vann hur enkelt som helst

Söndagsheatet: Gick nitar i bakhjulet av i startögonblicket för kraftöverföringen från kardanen = ingen drivning – vi bröt

4:de tävlingen Midlanda motorstadion Härnösand, 11 – 12/8

Träningssnabbaste ekipage = pole position

Lördagsheatet: Vi bröt med elfel från klar ledning

Söndagsheatet: Vi bröt med elfel från klar ledning

5:e tävlingen Gelleråsen Karlskoga 8 – 9/9

Träningssnabbaste ekipage = pole position

Lördagsheatet: Vi bröt med elfel från klar ledning

Söndagsheatet: 1:a, Vi vann hur enkelt som helst

I Norge och Finland körde vi ej beroende på bristande ekonomi.

3:a totalt.

I den Svenska cupen kom vi på tredje plats totalt

Linköping, Linköping, Midlanda och Karlskoga ingick.

I Nordiska cupen kom vi på tredje plats totalt.

Våler-Norge, Vandel-Danmark, Imatra-Finland och Gelleråsen-Sverige var arrangörer

 

Årets bästa:

Vi blev utnämnda som årets roukie = bästa nykomlingar av MCHK – Racing, en för oss fantastisk utmärkelse där sådant registreras och kommer fram som inte syns i resultatlistorna. Vi är stolta över utmärkelsen, i skrivande stund kommer jag ihåg hur fint det var att ta emot priset inför alla tävlande som applåderade på säsongsavslutningen på Gelleråsen i Karlskoga.

Utmärkelsen ger oss en kraft att rätta till och jobba med sidvagnen under vintern så den blir färdig till 2002 års säsong.

Tack Lennart Olander MCHK-R:s ordförande och övriga inblandade för ett trevligt år.

 

Lite andra Sidovagnsbilder.