Rolf Gülich har lämnat oss 98 år.

Allas våran vän och kamrat, Rolf Gülich, avled lugnt och stilla på kvällen tisdagen den 6:e juli 2010.

……………………………………………………………………

Det är med stor sorg och saknad jag minns Rolf. Jag lärde känna honom när jag kom med i Classic Racing verksamheten 1989. Jag visste ju redan vem han var, han var ju en legend inom svensk och även internationell motorsport. Jag och Monica fick genast en mycket bra kontakt med Rolf vilken har hållit i sig under alla år.

Rolf var en mycket öppen, positiv och en verklig gentleman. Vi hade en hel del kontakt på telefon under åren och jag fick rätt ofta brev från honom och som han alltid avslutade med ”Din vän Rolf”. Jag måste nog erkänna att jag kände mig väldigt hedrad av den avslutningen på breven.

Rolf hade en stor portion humor. Jag minns den gången på Linköping när jag kom gående i depån och Rolf satt vid serveringen och ropade på mig. Han talade om att han hade fått svart flagg. Jag frågade honom varför han hade fått det. Jag glömmer aldrig svaret jag fick: ”Jag kom ut i fel klass, det var ju 500 cc som körde men jag trodde det var parad, och jag tyckte väl att gubbjävlarna körde så jäkla fort”.

Jag saknar Dig och våra samtal på banorna Rolf.                

Lennart / Ordf. MCHK-Racing

………………………………………………………………………………….

Blev en väldigt fin begravning, med ett fullsatt kapell på Västra
Kyrkogården i Göteborg.
Alla fick veta att vår gamle vän hade många strängar på sin
lyra utöver racing, även om det dominerade.
Några fina tal till minnet av Rolf, ramade in den strålande
sommardagen, och de flesta som satt där delade nog en av talarnas
slutord: ”Rolf kommer start hojen så fort vi gått, och ladda för fullt på
motorvägen upp till Sankte Per, och ta kurvor och hinder på samma
eleganta sätt som han gjort hela livet, och självklart tas emot som den
vinnare han var”.
Hade ju bara telefonen att ta bilder med, men kanske går dom att
använda.
Mats

 

 

Läs nedan om Rolf´s sagolika levnadshistoria som skrevs när han fyllde 95 år.

 

Världens mesta TT-förare 95 år  1 februari 2007

- varav 80 på racerbanan!

 

 

För en del människor kan livet sluta med en lång fängelsevistelse. För Rolf Gülich började livet med en längre fängelsevistelse. Hans far var nämligen fängelsedirektör på anstalten som låg i Citadellet i Landskrona. Där såg han dagens ljus den 1 februari 1912. Familjen hade tjänstebostad ovanpå anstaltens expedition.

 

Redan vid 11 års ålder hade uppväxten i fängelsemiljön lockat honom att olovandes ta faderns cykel med en Esse påhängsmotor. Den lyckades han starta men inte stanna! Det problemet löste han genom att köra upp för den branta vallen som omgav Citadellet. En fartdåre var född!

 

Den 17 september 1926 debuterade han i en backtävling vid Sundby Tegelbruk. Han hade lyckats få låna en Bayliss-Thomas 147 cc som inte krävde körkort. 14 år gammal vann han sin klass överlägset. Han var den ende startande i klassen!

 

Karriären var inledd och genom familjevännen och ägaren till EBE-verken i Åmål lyckades han köpa en EBE-motorcykel. Trots pappa Karl-Emils motstånd anmälde han sig till en rundbanetävling på Landskrona idrottsplats. Han vann sina två heat och sin klass. Pappan som var tävlingsdomare blev naturligtvis stolt och ändrade inställning till sonens hobby.

 

Han blev fabriksförare för EBE-verken under några år, körde för Rex och Monark och vann 1929 sin första Novemberkåsan på Monark – 17 år gammal.

 

1930-talet var det mest framgångsrika med bl a två segrar i Europas Grand Prix i Saxtorp och som medlem i Scuderia Husqvarna tillsammans med Ragge Sundqvist och Martin Strömberg deltog han framgångsrikt i många internationella tävlingar i hela Europa.

 

Han har testat hos Ferrari som Formel 1-förare men hade inte råd att acceptera anbudet och andra världskriget stoppade en karriär som fabriksförare åt Mercedes

 

20 år gammal tog han flygcertifikat efter endast fyra timmars undervisning och läste senare till ingenjör vid Teknis i Malmö.

 

I 37 år var han flygingenjör vid bl a F 4 i Östersund, F 6 i Karlsborg, Flygförvaltningen i Stockholm och F 21 i Luleå. Han kom sedan till A8 i Boden, I 15 i Borås och slutade den militära karriären på Lv 6 i Kviberg. Han har avverkat 56 säsonger som skidlärare och färdledare i fjällen - åt bl a kungafamiljen, 26 år som lagledare för Monarks sixdays-lag, 10 år som hamnkapten i båtklubben och 80 år som TT-förare!

 

Bekantskapskretsen är oöverskådligt stor och till hans bekanta hör/de Prins Bertil, Prinsessan Margareta och nästan alla de tidigare seklens stora racerförare och flygare. Många läkare på olika akutavdelningar tillhör också denna skara. Efter en tävling på Avusbanan 1936 träffade han och Ragge Sundqvist Adolf Hitler, även om han inte var en önskvärd bekant.

På Velocette

 

På den olämpliga Kvibergbanan vurpade han i 140 km/t, tumlade utför en slänt och fick sprickor i höftbenet, bäckenet och ett brutet mellanhandsben. Efter en vecka på kirurgen och ytterligare en på, som han säger, ”återvinningsavdelningen” hade 89-åringen läkt ihop lika snabbt som en tonåring.

 

 

På BMW R 75

 

Vid SörentorpsloppeTT härom året körde Rolf först sönder sin Velocette men till nästa heat fick han låna en BMW R 75 och körde rutinerat vidare. Därefter kastade han sig över en Be-Pe/BMW sidvagnsmaskin och avverkade dagens snabbaste varv - 35 år efter att han senast kört ett sidvagns-ekipage!

 

Be-Pe sidvagn med Stanley Hedlund

 

Att få bli 95 år, trots en livsfarlig verksamhet, och vara i fysisk toppform är få förunnat. Efter en starroperation behöver han inga glasögon. Att dessutom ha ett innehållsrikt och kristallklart minne gör Rolf alldeles unik! Man behöver inte vara läkare för att inse att han är ett medicinskt fenomen.

 

Hur kan Du vara i sådan form vid 95?

 

-”Jag försöker umgås med glada och positiva människor, försöker undvika surpuppor. Tar en liten whisky emellanåt eller smuttar på en konjak. Och så skall man inte glömma att det finns kvinnor. Jag minns också vad mamma Vera ofta sa. ”Vi kommer alla att dö om vi får leva och ha hälsan!”

 

Rolf Gülich skulle på flera sätt platsa i Guinness Rekordbok men det är ännu bättre att vi får ha honom bland oss! Den 12-13 maj är han i sadeln igen på Linköpings Motorstadion!

 

Tillsammans med många andra tar Sveriges största folkrörelse – motorsporten – av sig hjälmen/kepsen och bugar vördnadsfullt för världens äldste aktiva och mesta TT-förare på hans högtidsdag!