Hoppa till sidans innehåll

En Racerapport från EM deltävling i Classic Roadracing Swedish TT, 2018-07-01 av Johan Edström


Fritt berättat ur minnet. Detaljer kan vara fel...

Söndagens tävlingar startade för mig med warm-up i 50 cc. Efter den misslyckade starten på lördagens tävling användes söndagsmorgonens warm-up mest till att träna starter på rakan. Det gav önskad effekt för jag kom iväg bättre i starten på söndagens race än lördagens katastrofstart. Fortfarande inte bra, men bättre. Tror jag gick ut på rakan som 4:a och tog en placering innan första bromsningen efter rakan. En väldigt snabb Serb var först och framför mig var en dansk med mycket pulver i motorn. Han axade ifrån på gamla GP-startrakan men med en sen inbromsning var jag förbi och 2:a. Serben var ca 40 m fram vid ingången i karusellen och ut på start och mål var det bara 20 m fram till honom. Ut på rakan började han dra ifrån igen (även han med en motorstark hoj) men 200 m ut fick han problem och började han fippla med växelspaken med handen och vips var jag förbi. Nu gav jag allt för att öppna en lucka. Jag noterade en ny liten vibration från motorn men ignorerade den i detta läge. Det får bära eller brista. Jag sneglar under armen bakåt på rakan och ser att serben är med 40 m bak. Bara att borra ner huvet jag köra för allt vad tygen håller.

Ut på tredje varvet är jag först. Rakan på Anderstorp är lång med en stor hoj. Oändligt lång på en 50 cc.  Mot slutet känner jag att motorn kämpar mot något mer än bara luftmotståndet och plötsligt dippar effekten markant. Reptilsnabbt kopplar jag ur och blippar gasen för att kyla kolven. Motorn tar sig igen men jag är redan passerad av både dansken och Lukas Lindqvist. Tror även serben kommer om. Jag tar upp jakten men vet att loppet är kört. På bakrakan sker ett liknande effekt-tapp och jag beslutar att avbryta mitt race för att inte köra sönder något alldeles.  Surt när man låg i ledning. Ja ja, in i depån och snabbt förbereda sig för 250 racet som kommer direkt efter 50 cc.

När jag kommer in i depån står Mats och värmer Yamaha TD1:an redan. Jag hoppar på Yamahan och rullar ut för att invänta 250 starten. Jag är förstås först av alla och ställer mig under bron i skuggan för att försöka samla mig lite. Jag tänker igenom taktiken och inser att det är viktigt att jag får en bra start och tar rygg på snabbe Pentti Elo på fabriks Aermacchin som var kvalsnabbast. Tror han kvalade på 2.03 tider och jag på 2.06. Ut på warm-up varvet drar jag ur Yamahan ordentigt på rakan och jag tänker att den känns grymt stark och jag är glad att det är just den här hojen jag sitter på just nu. Vi är bra rustade för drabbning.

Starten går och jag ligger trea ut på rakan. Danske Hans på en blixtsnabb sexväxlad Suzuki T20 och Pentti ligger före. Men Penttis maskin lider svårt på rakan av en toppfart långt under vad Hans T20 och min TD1:a har. Vi blåser om honom mitt på rakan med sådan fartskillnad att jag undrar om han har motorproblem. Jag ligger i rygg på Hans och känner att jag har koll på läget. Hans verkar pressad och kör ryckigt, nervöst. Jag bidar min tid bakom honom och tänker jag tar honom vid ett bra tillfälle. Då hör jag det omisskännliga ljudet av en 1 cylindrig fyrtaktare strax bakom mig! Jag förstår att det nu är bråttom att ta sig om Hans och jag börjar ta snäva spår för att inte lämna utrymme till Pentti. (jag såg från bankanten på lördagen hur Pentti nästan vårdslöst trängde sig förbi Hans så jag visste att han var beredd på hårda tag). Jag tog mig förbi Hans snabbt in i Opelkurvan med en sen inbromsning, och nu hade jag fritt spår att lägga på alla kol jag hade. Och det gjorde jag. I Hansenkurvan hoppar mitt framhjul hejdlöst och jag ser hur ytterkurbsen kommer närmre och jag undrar om jag någonsin kommer få stopp på det studsande hjulet, men så äntligen lugnar den sig och jag kan ladda på in i karusellen med en dånande 4-taktare väldigt nära, strax bakom vad det låter som. Innerkurbsen slickas utan en millimeter åt Pentti att sikta på. Ut på rakan kan jag andas ut en liten stund då jag vet att TD1:an har ett fartövertag mot Elos´s maskin och jag måste nyttja den fördelen till max.

Fokusera! Sena inbromsningar, bromsa inte för mycket, ta med farten, ge gas tidigt, ner med huvet, varva ut... Det går fort nu känner jag och ingen fyrtaktare hörs längre. Måste bara slå av onödigt mycket in i Hansenkurvan för att undvika det studsande ”basketbollsframhjulet”, och varje gång jag gör det känns det som Pentti närmar sig med stormsteg. Ut på sista varvet ser jag att avståndet till Pentti verkar vara stabilt ca 120 m, men det känns långt ifrån säkert. Pentti är blixtsnabb och alltid farlig. Även sista varvet tar jag i för allt vad jag förmår, skrapar i tåspetsar trots att de är placerade högt upp på fotpinnensspets. In i karusellen för sista gången och jag börjar nu verkligen gilla den kurvan, trots att jag nästan hatade den förut och jag känner att saken nu är klar. Den snäva vänstern in mot mål tas med full attack och jag ser att målflaggan redan flaggas. En sådan skön seger att passera mål!

Sen direkt ut i 750 cc racet på Mats fina Norton. Då spränger jag växellådan och får bärgas från Startkurvan, men det är en annan historia..

 

Full attack med Yamaha TD1 på start o målrakan ut på sista varvet.

Så skönt att få ta målflaggan.

Jag och ägaren Mats Andersson med Yamaha TD1C 1967 och vinstbucklan.

Fotnot:
Mina varvtider under racet med TD1:an var 4 sekunder bättre än min bästa kvaltid.  Ovanligt för att vara mig, men med en snabb Finne bakom hittar man mer fart!

/Johan Edström Nr. 21

Uppdaterad: 22 MAR 2020 10:13 Skribent: Anders Karlsson
Epost: This is a mailto link

LÄNKAR

Norska föreningen för Classic

Finska föreningen för Classic

Danska föreningen för Classic

 

MCHK-Racing på Sporthoj.com


TÄVLINGAR 2020 

1-3/5 Ring Djursland, Danmark, INSTÄLLT
22-24/5 Jurva, Finland, INSTÄLLT
12-14/6 Våler, Norge
7-9/8 55-ÅrsRacet, Sverige
28-30/8 Gelleråsen TT, Sverige

BANDAGAR 2020

25-26 april, Sviesta
26-27 sptember, Sviesta

Postadress:
MCHK-Racing - Motorcykel och Snöskoter
Box 8
62311 Hemse

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info