Hoppa till sidans innehåll
Foto: Åke Jakobsson April 1968. Börje Jansson träningskör på Brands Hatch i England. Det är en 250 cc Kawasaki A1R med slidmatning. Hojen köpte Börje i England på våren 1967 och då fanns det ingen importör för Kawasaki i Sverige. Den här hojen är troligen den allra första Kawasakin som kom till Sverige oavsett genre.

Hur börjar jag?


1. Bli medlem i MCHK-Racing, eller annan SVEMO-ansluten klubb. 
Ett medlemskap i MCHK-Racing kostar f.n. 500:- / år och medlemskap skaffar du enklast genom att klicka på "Bli medlem" här och fylla i uppgifterna. I årsavgiften ingår en försäkring som gäller när Du deltar i arrangemang som arrangeras av MCHK-Racing, t.ex. vid våra banträffar och vid körning i paradklass vid tävlingar som ingår i Nordic Classic Racing Cup. Medlemsavgiften betalas in på Bankgirokonto 5573-2416. Glöm inte att ange namn, personnummer och adress samt telefonnummer och ev. E-mail.

2. Bygg, köp eller låna en hoj som är tillåten i Classic-reglementet. 
Fundera vad du vill ha för hoj. När du bestämt dig för vilken hoj du tänkt skaffa rekommenderar vi att du kontaktar klassrepresentanten för den aktuella klassen för att få lite tips och komma in i ”gänget”. Kontakta även maskinkommittén för tips om den är tillåten och hur du ska bygga den för att få den godkänd. Sedan är det bara att hitta en färdigbyggd maskin som är till salu eller bygga en sådan.

3. Skaffa maskinkort och startnummer 
Om du köper en färdigbyggd hoj se till att maskinkort finns och att det är uppdaterat. Om det behöver uppdateras eller om du byggt en ny hoj ska du kontakta maskinkommittén så får du instruktioner om vilka uppgifter och bilder de vill ha för att kunna göra ett maskinkort. 

Startnummer bokar du genom Svemo TA.

4. Anmäl dig till licensutbildningen på Sviestabanan (varje vår) 
Information angående anmälan hittar du bland nyheterna eller i "Kalendern"

5. Du kan ju även om du har möjlighet att låna en hoj av någon du känner till licenskursen men det är nog att föredra att ha en egen. Då är det inte så jobbigt att komma igång med racingen senare.

6. Nu är det bara att anmäla sig till tävlingarna!! Grattis och välkommen!!

Uppdaterad: 03 FEB 2020 14:59 Skribent: Anders Karlsson
E-post: This is a mailto link

LÄNKAR

Norska föreningen för Classic

Finska föreningen för Classic

Danska föreningen för Classic

 

MCHK-Racing på Sporthoj.com


PREL TÄVLINGAR 2023

4-6/8 58-ÅrsRacet
1-3/9 Gelleråsen TT

2023

6-7/5 Bandag VÅR, Sviesta Linköping
23-24/9 Bandag HÖST, Sviesta Linköping

Postadress:
MCHK-Racing - Motorcykel och Snöskoter
Katarina M Edberg, Sproge Kruse 430
62344 Klintehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info